Idén is lehet gond az étkezési utalványokkal

Több cég is tervezi, hogy év vége felé plusz juttatásokat adjon munkavállalóinak. Különösen akkor járhat jól munkáltató és munkavállaló is, ha ezt a jutalmazást kedvező adózással sikerül megvalósítani, például étkezési utalványok alkalmazásával. Havonta 18.000 forint értékig adhat kedvező adózással munkáltató munkavállalójának, illetve társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának étkezési utalványt, amely éves szinten 216.000 forint.

Vajon kiadhatjuk ezt decemberben utólag, ha eddig nem használtuk ki teljes mértékben? Mi a helyzet akkor, ha például csak havi 10.000 forintot juttatott eddig a munkáltató - kiadhatja decemberben a maradék havi 8.000 forintot is? A személyi jövedelemadóról szóló törvény látszólag megadja a választ. Az étkezési utalvány e törvény szövege szerint utólag is adható, így aztán előfordulhat, hogy decemberben egy sikeres év végén, akár 100.000 forint feletti maradványösszeget is kioszt a munkáltató ebben a formában.

Ez az összeg azonban magasan meghaladja azt a decemberre kedvező adózással adható 18.000 forintos értéket, ameddig a kedvező 19,04 százalékos adó érvényesíthető. A havi értékhatár felett bizony egészségügyi hozzájárulást is kell fizetnie, így a teljes közteher már 51,17 százalékot tesz ki.

Pontos adminisztrációval azonban - ha a munkavállaló az idén még nem kapott étkezési támogatást - a teljes évi 216.000 forint értékű éves keret is kiadható decemberben - hangsúlyozza a szakértő. Ehhez az év végén kiadott juttatásokat - bár decemberben vette át a dolgozó - az érintett korábbi hónapok juttatásaként kell szerepeltetnie a munkáltatónak saját nyilvántartásában. Fata László szerint úgy kerülhetjük el az egészségügyi hozzájárulás befizetését, hogy azt kell feljegyeznünk, hogy januárra, februárra, márciusra, tehát a további hónapokra vonatkozóan adtunk 18-18.000 forint étkezési utalványt. Természetesen csak azokra a hónapokra tehetjük ezt meg, melyek esetében a munkaviszony fennállt.

HR Portál