Milyen képzést támogat a munkaügyi központ?

Milyen képzések támogatottak?Elsősorban azokat, amelyek az OKJ-ben (Országos Képzési Jegyzékben) szereplő képesítéseket, a kiadott bizonyítvány egyenértékű az iskolarendszerű oktatásban elnyerhetőével.

A képzések időtartama viszonylag rövid (3 hónaptól 1 évig), amely időszak alatt csak a szakmai-elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására van lehetőség, a közismereti tárgyakat nem tanítják. A képzési programok gyakran tartalmaznak olyan kiegészítő ismereteket is (pl. vállalkozói, idegen nyelvi, számítástechnikai, személyiség-fejlesztő, munkaerő-piaci felkészítő), amelyek révén nőhetnek a résztvevők elhelyezkedési esélyei.

A képzési támogatásért a lakóhely vagy a tartózkodás cím szerinti (ahol regisztrálva vagyunk) illetékes munkaügyi kirendeltséghez kell fordulni. A munkaügyi kirendeltségek a körülmények és a feltételek gondos mérlegelésével döntenek az igényelt támogatás megítéléséről, illetve annak mértékéről. A képzési támogatás nem jár alanyi jogon, ADHATÓ!


Az aktuális képzésekről az afsz.hu weboldalon, az akkreditált felnőttképző intézményeknél, vagy a munkaügyi kirendeltségeken kérhető felvilágosítás.