Negatív adót vezetne be a Jobbik

negatív adóA politikus azt írta, hogy a "szocpol" és a szélesebb értelemben vett lakástámogatási rendszer az egyik legfontosabb eszköze a demográfiai helyzet javításának és a kivándorlás lassításának, megelőzésének. Szerinte a kormányzat által kimunkált "szocpolt" csak néhány bank kínálja fel, és az olyan feltételekkel jelenik meg, hogy csak az érintett fiatalok töredéke tud élni a lehetőséggel.

A Jobbik viszont egy bármely dolgozó vagy dolgozni szándékozó magyar család számára könnyen elérhető, az állami bérlakás-építési rendszerrel karöltve működő otthonteremtési támogatási rendszert dolgozott ki - közölte. A Jobbik elképzelése szerint az érintettek akár a piaci ár harmadáért bérelhetnének lakást, amelyet pár év után bekerülési értéken vásárolhatnák meg kedvező hitellel.

A párt emellett fontosnak tartja, hogy a szülők nyugdíjában jelenjen meg, ha sok olyan gyermeket neveltek fel, aki maga is dolgozik - írta Z. Kárpát Dániel. A párt azt javasolja, hogy a gyermekek után járó adókedvezményt negatív adóként lehessen visszaigényelni.

Ezzel a rendszerrel azok számára is biztosítanák a teljes kedvezményt, akik egyébként nem keresnek annyit, hogy igénybe vehessék az összes megtakarítható, a gyermekek nevelése után járó pénzt - áll a közleményben.

HR Portál